۱۴۰۰ خرداد ۳, دوشنبه

رضا زعیمی

 

رضا زعیمی نوکیش مسیحی جهت تحمل حبس احضار شد

رضا زعیمی، نوکیش مسیحی طی ابلاغیه ای جهت تحمل دوران محکومیت خود احضار شد.
 آقای زعیمی اوایل بهمن ماه سال گذشته در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب کرج به یک سال و شش ماه حبس و دو سال منع خروج از کشور محکوم شد. این حکم اخیرا توسط دادگاه تجدید نظر استان البرز به ۹ ماه زندان و دو سال ممنوع الخروجی کاهش پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ماده ۱۸، رضا زعیمی نوکیش مسیحی طی احضاریه ای جهت تحمل دوران محکومیت خود احضار شد

بر اساس این گزارش، این شهروند باید طی ۳۰ روزه آینده خود را به زندان معرفی کند.

آقای زعیمی در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ در شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی شعبانی و به اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت تبشیری» به یک سال و شش ماه حبس و دو سال ممنوع الخروجی محکوم شده بود که حکم صادره اخیرا توسط دادگاه تجدید نظر استان البرز به ۹ ماه حبس و دو سال ممنوع الخروجی تقلیل یافت.

وی در تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۹، در نزدیکی محل سکونتش در کرج توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و پس از ۴ ساعت از مکان نامعلومی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد.

طی مدت زمان بازداشت، آقای زعیمی به مدت ۸ روز از تماس تلفنی محروم بوده و منزلش توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته است. او پس از گذشت ده روز به دستور قاضی دادسرای عمومی انقلاب ناحیه کرج از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به ندامتگاه قزلحصار منتقل و نهایتا پس از یک هفته با تودیع قرار ۶۰ میلیون تومانی آزاد شد.

بهائیان بهارستان اصفهان

 

بهائیان بهارستان اصفهان؛ آزادی مژگان پورشفیع از زندان دولت آباد اصفهان با تودیع قرار

امروز یکشنبه ۲ خردادماه مژگان پورشفیع، از شهروندان بهائی بازداشت شده در بهارستان اصفهان با تودیع قرار وثیقه
 از زندان دولت آباد اصفهان آزاد شد. طی روزهای اخیر ۱۰ شهروند دیگر به نام های، ساناز راسته، فیروزه راستی نژاد، رویا آزاد خوش، نسرین خادمی، مریم خورسندی، نوشین همت، شورانگیز بهامین، سارا شکیب، آزیتا رضوانی و شعله آشوری با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شده بودند. این یازده زن بهائی در تاریخ ۵، ۱۰ و ۱۵ اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. طی این مدت منازل دستکم ۲۹ خانواده بهائی توسط نیروهای امنیتی تفتیش و بسیاری از لوازم شخص آنان ضبط شده است. بازرسی منازل و بازداشت این افراد غالبا با خشونت و گاها با ضرب و شتم همراه بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲ خردادماه ۱۴۰۰، مژگان پورشفیع، از شهروندان بهائی بازداشت شده در بهارستان اصفهان از زندان دولت آباد اصفهان آزاد شد.

آزادی این شهروند با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.
عصر روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه نیز، ساناز راسته و فیروزه راستی نژاد، روز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت‌، رویا آزادخوش و نسرین خادمی، روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه مریم خورسندی و روز شنبه ۱ خردادماه نیز نوشین همت، شورانگیز بهامین، سارا شکیب، آزیتا رضوانی و شعله آشوری، شهروندان بهائی بازداشت شده در بهارستان اصفهان با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شدند.

روز یکشنبه ۵ اردیبهشت ماه، رویا آزاد خوش، مریم خورسندی، سارا شکیب، فیروزه راستی نژاد، ساناز راسته، آزیتا رضوانی، مژگان پورشفیع، نسرین خادمی و نوشین همت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. روز جمعه ۱۰ اردیبهشت شورانگیز بهامین، شهروند بهائی ساکن این شهر، در منزل پدری خود در شهرستان بویراحمد بازداشت شد. مورخ ۱۵ اردیبهشت ماه نیز شعله آشوری نیز در شهرستان هندیجان واقع در استان خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

پیشتر منزل پدر خانم آشوری جهت بازداشت این شهروند توسط نیروهای امنیتی تفتیش شده بود. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی، روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت، ماموران امنیتی از طریق بالارفتن از دیوار و در حالی که همسر شعله آشوری در منزل حضور نداشته جهت بازداشت او وارد منزل شده اند. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت بسیاری از لوازم شخصی این زوج بهائی از جمله تلفن همراه، کتب، تصاویر و آثار مربوط به آئین بهائی را ضبط کرده و با خود برده اند.

همچنین از روز یکشنبه ۵ اردیبهشت منازل دستکم ۲۹ شهروند بهائی به نام های “منصور شیرازی، مهرداد آژیر (خانواده شورانگیز بهامین)، طوبی بهامین، عنایت الله مطهر، صنم بهین آیین، افشین بهامین، مهرزاد پارسی نسب (خانواده ساناز راسته)، پرهام نقی پور، پژمان نقی پور(خانواده نسرین خادمی)، بهرام رضوانی خواه (خانواده آزیتا رضوانی خواه)، فرح راستی نژاد، پرویز رحمانی(خانواده مژگان پورشفیع)، افشین وجدانی(همسر نوشین همت، خانواده همت (والدین نوشین همت)، سروش شکیب(خانواده سارا شکیب)، کاووس آشوری، حمید بهنام(خانواده فیروزه راستی نژاد)، فرزاد روحی(خانواده مریم خورسندی)، رویا آزادخوش، ایران دانش نیا، حمید اتحادی، شیروان خواص، سهراب رضوانی، سیامک گلشن، سهیل برازنده، امیرحسین خرسندی(برادر مریم خورسندی)، خانم زارعی، بشری مطهر و شعله آشوری” توسط نیروهای امنیتی تفتیش و بسیاری از لوازم شخصی این شهروندان ضبط شده است.
شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.​

ممانعت از حضور مفتی محمد قاسم برای شرکت در شانزدهمین نشست مشترک علماءِ شهرستان سرباز

 

ممانعت از حضور مفتی محمد قاسم برای شرکت در شانزدهمین نشست مشترک علماءِ شهرستان سرباز

مسئولیت امنیتی از مشارکت مفتی محمد قاسم رئیس دارالافتای دارالعلوم مکی، برای شرکت در شانزدهمین نشست 
مشترک علماء شهرستان سرباز و راسک با میزبانی مدرسه دینی انوارالحرمین پشامگ ممانعت کردند.

سخنرانان این نشست که ۱خردادماه با حضور علما، مدیران مدارس دینی و ائمه جمعه و جماعات شهرستان سرباز و راسک با میزبانی مدرسه دینی انوارالحرمین پشامگ برگزار شد با انتقاد از بازداشت مولانا فضل الرحمن کوهی خواهان آزادی وی شدند.

مولوی سید عبدالحکیم سید زاده از اساتید برجسته حوزه علمیه عین العلون گشت ضمن انتقاد از ممانعت مفتی محمد قاسم برای شرکت در جلسه خواهان آزادی بدون قید و شرط مولانا فضل الرحمن کوهی شد.

مولوی فتحی محمد نقشبندی امام جمعه راسک نیز با تاکید بر ییگناهی مولانا فضل الرحمن کوهی و بیان اینکه مولانا کوهی یک شخصیت دینی و خیرخواه جامعه است خواهان اجرای عدالت و آزادی وی شد.

مولوی عُبَیدُالله افروخته استاد حدیث حوزه علمیه منبع العلوم کوه‌ون نیز با تاکید بر بیگناهی مولانا فضل الرحمن کوهی گفت مولانا فضل‌الرحمن همچون یوسف علیه السلام بیگناه به زندان رفت.

مولانا فضل الرحمن کوهی هفتم آذرماه ۹۸ پس از احضار به دادگاه ویژه روحانیت در مشهد بازداشت شد که پس از نزدیک به یک سال ‌بلاتکلیفی، برای او حکم ۶ سال و ۴ ماه زندان صادر شده است.

بازداشت این روحانی برجسته اهل سنت، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف بلوچستان به همراه داشت که تعدادی از معترضان کشته و زخمی شدند و حدود بیست روز اینترنت و خطوط ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان قطع شد.​

۱۴۰۰ اردیبهشت ۲۷, دوشنبه

آزار و اذيت نوكیشان مسیحی در ایران

 

تفهیم اتهام سه نوکیش مسیحی براساس مصوبه جنجال‌برانگیز جدید


طبق گزارش‌های رسیده، دستکم سه نوکیش مسیحی، امین خاکی، میلاد گودرزی و علیرضا نورمحمدی، در دو هفت

گذشته، متهم به «فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر شرع مقدس اسلام» شده‌اند.

اتهام وارده به این سه شهروند مسیحی، یادآور تغییراتی است که اخیرا به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی افزوده شده و اواخر بهمن ماه سال گذشته از سوی دولت برای اجرا به قوه قضاییه و وزارت دادگستری ابلاغ شده‌است.

به نظر می‌رسد برای نخستین بار این ماده برای مجازات شهروندان مسیحی به اجرا درآمده است.

طبق این ماده «…ارتکاب هر فعالیت و آموزشی یا تبلیغی انحرافی دیگر مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در فضای که واقعی یا مجازی یا ایجاد تسلط روانی و جسمی بر انسان در قالب فرقه یا هر گروه مجرمانه سازمان‌یافته دیگر جرم محسوب می‌شود.»

میلاد گودرزی، امین خاکی و علیرضا نورمحمدی که بیشتر به دلیل باور مسیحی و فعالیت مسالمت عقیدتی، متحمل زندان شده‌اند، با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی در حال حاضر آزاد هستند ولی باید به مدت شش ماه، هر هفته خود را به پلیس امنیتی معرفی کنند.

این سه شهروند مسیحی از جمله ۱۲ نوکیش مسیحی هستند که منازلشان در آبان ماه سال ۹۹ در فردیس کرج مورد یورش نیروهای امنیتی قرار گرفت. مأموران لب تاپ، موبایل و کتاب مقدس و کتاب‌های مسیحی متعلق به این شهروندان را توقیف کرده و به آنها گفتند که به زودی احضار می‌شوند. همه این افراد متعلق به کلیسای خانگی موسوم به «کلیسای ایران» هستند.

موبایل و لپ تاپ‌های توقیف شده به این شهروندان بازگردانده شده ولی کتاب مقدس و کتاب‌های مسیحی همچنان در اختیار وزارت اطلاعات باقی مانده‌است.

سازمان حقوق بشری «آرتیکل ۱۹»، اول اسفند ماه ۹۹، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که «الحاق دو ماده ۴۹۹ و ۵۰۰ مکرر به قانون مجازات اسلامی ایران خطری جدی برای حق آزادی بیان و آزادی دین و عقیده در ایران محسوب می‌شود.»

این نهاد حقوق بشری افزوده بود ماده ۵۰۰ مکرر، «حمله‌ای تمام‌عیار به حق آزادی دین و عقیده است.»

در ماده ۵۰۰ مکرر آمده‌است «تأمین مالی یا هر نوع حمایت مادی دیگر از گروه‌های موضوع این ماده با آگاهی از ماهیت آنها موجب محکومیت به حبس درجه پنج یعنی حبس بیش از دو تا پنج سال می‌شود و اموال متعلق به گروه‌های مزبور به نفع بیت المال مصادره می‌گردد.

حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری که بارها دفاع از زندانیان عقیدتی را برعهده داشته، در مورد تصویب طرح مجازات اهانت‌کنندگان به ادیان در مجلس شورای اسلامی، به «ماده ۱۸» پیشتر گفته بود «تصویب این طرح سرکوب و مجازات نوکیشان مسیحی یا افراد دیگر متعلق به ادیان و مذاهب غیررسمی را تسهیل می‌کند.»

به گفته این وکیل دادگستری، «تصویب این طرح برمی‌گردد به محدودیت‌های شدیدی که جمهوری اسلامی در نظر دارد با استفاده از ابزار قانون و دادگاه و محکمه‌های خودش برای سرکوب نوکیشان مسیحی به اجرا بگذارد.»

پیشتر سازمان «ماده ۱۸» گزارش داده بود که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، دی ماه سال ۹۹، ۱۱ نفر از مسیحیانی را که مورد یورش نیروهای امنیتی در آبان ماه ۹۹ در فردیس استان البرز قرار گرفته بودند را احضار کرده و این نوکیشان مسیحی را تحت فشار قرار داده تا تعهدنامه ای امضا کنند تا هیچگونه تماسی با مسیحیان نداشته باشند.

مأموران وزارت اطلاعات از این شهروندان مسیحی خواسته تا متعهد شوند که هیچگونه رفت و آمدی با دیگر مسیحیان نداشته باشند. مأموران امنیتی گفته‌اند «حتی تماس با مسیحیان در فضای مجازی و آن لاین ممنوع است.»

این شهروندان مسیحی تسلیم فشار مأموران امنیتی نشده‌اند و گفته‌اند «هیچ عمل خلاف قانونی انجام نداده‌اند.»

مأموران اطلاعات تهدید کرده‌اند که اگر نوکیشان مسیحی این تعهدنامه‌ها را امضا نکنند، دادگاه و حبس‌های طولانی، حتی تا ده سال زندان در انتظارشان است. آنها همچنین تهدید کرده‌اند که این شهروندان مسیحی مجبور خواهند شد کشورشان را ترک کنند.

حکومت ایران دهه‌ها است با اتهاماتی مبهم و بدون ارائه سند و مدرک، مسیحیان و به ویژه نوکیشان مسیحی را روانه زندان می‌کند.

سازمان مسیحی «درهای باز»، ایران را هشتمین کشور «مسیحیت ستیز جهان» می‌داند
.

آتسا احمد آئی

 
در تلاش برای توانمندسازی زنان؛ آتسا احمدآئی، شهروند بهائی به ۸ سال حبس محکوم شد
آتسا احمدآئییی 
آتسا احمدآئی رفسنجانی، شهروند بهائی ساکن تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب این شهر به ۸ سال حبس تعزیری 
محکوم شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند اسفندماه ۹۹ برگزار شده و قاضی دادگاه بدون مطالعه دقیق پرونده و به دلایلی از جمله تلاش او برای ثبت یک سازمان مردم نهاد جهت توانمند سازی زنان، اقدام به صدور رای کرده است. وی در دیماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۴۵ روز با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آتسا احمدآئی رفسنجانی، شهروند بهائی ساکن تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.
بر اساس حکم صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری، آتسا احمدآئی رفسنجانی از بابت اتهام “تشکیل و راه اندازی گروه به قصد اقدام علیه امنیت ملی” از طریق درخواست مجوز از وزارت کشور برای یک سازمان مردم نهاد به جهت توانمندسازی زنان به ۴ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علی امنیت کشور” به ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
حکم ۴ سال زندان در خصوص اتهام “تشکیل و راه اندازی گروه به قصد اقدام علیه امنیت ملی از طریق درخواست مجوز از وزارت کشور به جهت تشکیل گروه برای توانمندسازی زنان” در حالی صادره شده که درخواست این شهروند برای تشکیل این سازمان مردم نهاد پس از تائید عنوان در وزارت کشور به دلیل بهائی بودن رد شده است.
در صورت تائید حکم صادره و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۴ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی در خصوص روند دادگاه به گزارشگر هرانا گفت: “درحالی که پرونده خانم احمدآئی طی دو سال گذشته در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی عموزاد تحت رسیدگی بوده است با دستور قاضی افشاری طی یک اقدام فراقانونی و صرفا به دلیل اینکه پرونده مرتبط با یک شهروند بهائی بوده به شعبه ۲۶ تحت ریاست وی ارجاع شده و قاضی افشاری بدون مطالعه دقیق پرونده اقدام به صدور رای کرده است”.
به گفته این منبع مطلع، قاضی افشاری در جلسه دادگاه با بکار بردن الفاظ توهین آمیز خطاب به این شهروند بهائی و برخورد بسیار نامناسب با وکیل او جلسه دادگاه را برگزار و صرفا با استناد به درخواست پیشین خانم احمدآئی از وزارت کشور جهت دریافت مجوز برای یک سازمان مردم نهاد در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانواده اقدام به صدور رای کرده است.
این شهروند بهائی در تاریخ ۱۰ اسفندماه ۹۹ بر اساس ابلاغیه ای به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرده و در همان زمان متوجه شده است که جلسه دادگاه در شعبه ۲۶ برگزار خواهد شد.
خانم احمدآئی در تاریخ ۳۰ دی‌ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی بازداشت و به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه حفاظت اطلاعات قوه قضاییه موسوم به بند ۲۴۱ زندان اوین منتقل شد. این شهروند بهائی نهایتا روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

محمد ابولحسنی و سجاد شاکری

به گفته منابع آگاه به اطلس زندان‌های ایران، جلسه رسیدگی به پرونده مربوط به درگیری میان کیوان امام‌وردی و دو زندانی سیاسی در شعبه ۳ بازپرسی د...